Hoograven Traptechniek

STEEKTRAP

Kruisje icon Hoograven wit

Wat is een steektrap?

Een steektrap is een rechte trap die twee verdiepingen met elkaar verbindt. Het meest kenmerkende aan dit type trap is dat er geen draaiing in zit. Recht, strak, zonder draai en ontzettend functioneel; dat is de steektrap. En daarnaast is de steektrap een relatief makkelijke én financieel aantrekkelijke oplossing om uw verdiepingen met elkaar te verbinden.


In principe is dus elke rechte trap in huis dus een steektrap. Toch bedoelen mensen met een steektrap, vaak een rechte trap die wat steiler is dan andere trappen. Daarom wordt de steektrap ook wel een molenaarstrap genoemd.

Waarvoor wordt de rechte
steektrap gebruikt?

Een rechte steektrap, of molenaarstrap, biedt een uitkomst voor bijvoorbeeld kelders, verdiepingsvloeren en zolders.


Steektrap kelder

De steektrap is in verschillende breedtes en lengtes verkrijgbaar. Wanneer de trap in uw kelder aan vervanging toe is, dan kan de steektrap een oplossing zijn. De steektrap is gemakkelijk in te korten en kan daarom eenvoudig op de gewenste hoogte gemonteerd worden.


Steektrap naar verdieping

Bent u op zoek naar een trap naar de verdiepingsvloer? Ook dan is de steektrap ideaal. Eventueel is de steektrap naar de verdiepingsvloer uit te breiden met leuningen, om extra veiligheid te bieden voor uw kind.


Vaste trap naar zolder

Wilt u geen uitklapbare vlizotrap, maar een vaste trap naar de zolder? De steektrap, of molenaarstrap, is een perfect alternatief. De steektrap is een steile, ruimtebesparende trap die niet in de weg staat. En met de mogelijkheden van nu, is de steektrap een prachtige blikvanger. 


Steektrappen bieden een uitkomst in tal van situaties. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Voordelen steektrap

De voordelen van steektrappen zijn bijvoorbeeld het benodigde materiaal, de eenvoud van het maken en plaatsen van de steektrap en de prijs van de steektrap.

De steektrap is eenvoudig te ontwerpen, te maken en te monteren. Er hoeft geen rekening gehouden te worden met draaiingen en ingewikkelde berekeningen. Elke trede heeft dezelfde vorm bij een steektrap, wat de bewerking van het materiaal vereenvoudigd. Een draaitrap is ook moeilijker te plaatsen dan een steektrap. Al deze redenen zorgen ervoor dat de kosten van een steektrap, in vergelijking met andere trapsoorten, relatief laag blijven.  

Steektrap op maat

Hoograven Traptechniek is dé partner voor mensen die zelf aan de slag willen. U kunt zelf uw steektrap samenstellen in onze webshop. Zo kunt u kiezen voor een open of dichte steektrap, stelt u zelf de lengte, breedte en diepte van de steektrap in. U beslist of u wel of geen hekwerk wilt, een steektrap met of zonder spijlen en van welk materiaal deze spijlen gemaakt moeten worden. Gaat u voor een leuning bij uw steektrap, zo ja, dan kunt u ook zelf de leuningdragers kiezen. Wilt u wel of geen spilversiering, wel of geen anti slip op uw steektrap. Ook beslist u hoe het hout behandeld moet worden en of u hardboarddektreden wilt. Als laatste kunt u aangeven of de steektrap op locatie wilt laten monteren of dat u dit zelf gaat doen.

Wilt u ook een steektrap?

Kiest u voor Hoograven Traptechniek, dan kiest u voor jarenlange ervaring in het maken van steektrappen. Steektrappen maken doen we al sinds 1921 en daarmee zijn we de oudste trappenfabriek van Nederland. U kunt dus zelf uw steektrap op maat samenstellen via onze webshop. Vervolgens kiest u ervoor om de steektrap zelf te monteren of u laat zich door ons volledig ontzorgen. U kunt bij ons terecht van advies tot montage, van een heerlijk kopje koffie in onze showroom, tot het monteren van de steektrap op de plaats van bestemming. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor een steektrap in uw woning te bespreken.