Hoograven Traptechniek

ONDERKWART TRAP

Kruisje icon Hoograven wit

Wat is een onderkwart trap?

De naam van de trap zegt het eigenlijk al. Een onderkwart trap is een steektrap die begint met een kwartslag draai, die daarna recht omhoog gaat. De draai in de trap kan uiteraard linksom of rechtsom gemaakt worden. Het meest kenmerkende aan dit type trap is dat er aan de onderkant een kwart draaiing in zit. Een trap met onderkwart komt veel voor omdat deze trap als ruimtebesparend wordt gezien. Door de hoek van 90 graden wordt er minder ruimte ingenomen dan met een rechte steektrap.

Onderkwart trap kopen

Als u van plan bent een onderkwart trap te kopen dan hebt u de keuze uit vele opties. Uiteraard zijn dit bij ons hoogwaardige houtsoorten als mahonie, eiken, beuken of vuren. Voor welk type u ook gaat, u bent verzekerd van een warme en stijlvolle eyecatcher in uw woning of ontvangsthal. Hout gaat samen met vele andere materialen en kleuren. Samen zorgen we ervoor dat uw keuze past bij uw interieurstijl of kleurenpalet, want met de onderkwart trap kunt u alle kanten op. Uiteraard hebt u nog veel meer keuzeopties om uw trap vorm te geven. Denk hierbij aan antislip-strips, een trapleuning en de kleur van de trap.

Wat zijn de voordelen van een onderkwart trap?

Onderkwart trappen zien we met name vaak in de hal, in hoekige ruimtes, een woonkamer of kleinere woningen. De onderkwartrap is een goede keuze wanneer u geen rechte steektrap wilt of wanneer dit niet past in uw ruimte. Vanwege de draaiing in de trap is de onderkwart trap ruimtebesparend. Na een 90 graden draai, gaat de trap recht omhoog. Hierdoor past de onderkwart trap prima langs een lange muur in uw hal of woonkamer. Naast deze praktische voordelen, heeft de onderkwart trap ook iets elegants vanwege z’n kenmerkende draai aan de onderkant. De draaiing maakt de onderkwart trap net iets unieker dan bijvoorbeeld een rechte trap. Bij het samenstellen van de onderkwart trap kunt u kiezen voor een open of een dichte trap. Een open trap geeft u een ruimtelijker gevoel, extra licht en het gemak om de trap schoon te houden. Een dichte trap geeft een veiliger gevoel omdat de voeten niet kunnen blijven hangen en kinderen er niet doorheen kunnen vallen. Is het voor de ruimte handiger om bovenaan een draai te maken? Dan kunt u beter kiezen voor een bovenkwart trap of een dubbelkwart trap.

Onderkwart trap op maat gemaakt

Onderkwart trappen vereisen maatwerk en daarin is Hoograven Traptechniek gespecialiseerd. Wij zijn dé partner voor mensen die zelf aan de slag willen. U kunt zelf uw onderkwart trap samenstellen in onze webshop. Zo kunt u kiezen voor een open of dichte onderkwart trap, stelt u zelf de lengte, breedte en diepte van de onderkwart trap in. Daarnaast kiest u of de onderkwart trap naar links of naar rechts draait. U beslist of u wel of geen hekwerk wilt, een onderkwart trap met of zonder spijlen en van welk materiaal deze spijlen gemaakt moeten worden. Gaat u voor een leuning bij uw onderkwart trap, zo ja, dan kunt u ook zelf de leuningdragers kiezen. Wilt u wel of geen spilversiering, wel of geen anti slip op uw steektrap. Ook beslist u hoe het hout behandeld moet worden en of u hardboarddektreden wilt. Als laatste kunt u aangeven of de onderkwart trap op locatie wilt laten monteren of dat u dit zelf gaat doen.

Wilt u ook een onderkwart trap?

Kiest u voor Hoograven Traptechniek, dan kiest u voor jarenlange ervaring in het maken van onderkwart trappen. Onderkwart trappen maken doen we al sinds 1921 en daarmee zijn we de oudste trappenfabriek van Nederland. U kunt dus zelf uw onderkwart trap op maat samenstellen via onze webshop. Vervolgens kiest u ervoor om de onderkwart trap zelf te monteren of u laat zich door ons volledig ontzorgen. U kunt bij ons terecht van advies tot montage, van een heerlijk kopje koffie in onze showroom, tot het monteren van de onderkwart trap op de plaats van bestemming. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor een onderkwart trap in uw woning te bespreken.