Hout mag gezien worden

Gaat u ook mee in het nieuwe bouwen? Het komt aan op het veranderen van processen en gewoontes.

 

Oorzaak

Wist u dat een onbehandelde trap beter is voor het milieu? Tijdens het behandelen van traponderdelen is er altijd sprake van spoelwater. Het spoelwater wordt uiteraard gefilterd, maar helaas worden niet alle schadelijke stoffen verwijderd en kunnen deze in ons drinkwater terecht komen. Dit is de voornaamste reden om voor onbehandelde fabrieksmatige binnentrappen te kiezen. Zo draagt u meteen bij aan een beter en vooral schoner milieu.

 

Gevolg

Mede hierdoor kiezen veel consumenten tegenwoordig voor een onbehandelde vuren trap. Het is natuurlijk niet verplicht om traponderdelen te behandelen. Consumenten zijn tot de conclusie gekomen dat de voordelen van een witte trap in de grondverf, niet opwegen tegen een mooie onbehandelde trap. En daarnaast is een onbehandelde trap ook nog beter voor uw portemonnee.

 

Advies

Als u kiest voor een behandelde vuren trap om vanwege de bescherming tijdens de bouwfase, dan adviseren we om te kiezen voor 90% hardboard of 100% dektreden. Hiermee wordt namelijk de hele trede afgedekt. Ons advies is om de keuze bij de eindgebruiker te leggen. Laat de trap nalopen door een schilder op bouwschade en laat deze schilderen, lakken en/of in monocoat olie zetten. De trap laten stofferen is ook een optie.

 

#hoograventraptechniek #trappenfabriek #exclusievetrappen #trapdesign #keepboom #trapboom #maatwerk #freesbewerking #timmerwerk #interieur