Advies scheurvorming en krakende traptreden

Advies scheurvorming en krakende traptreden

Veel nieuwbouwwoningen ervaren dezelfde problemen: vocht en schimmel. Heeft u ook last van vochtproblemen in uw nieuwbouwwoning?

Probleem
Veel nieuwbouwwoningen ervaren dezelfde problemen: vocht en schimmel. Oorzaak De oorzaak van deze problemen ligt bij het dichtzetten van de glasvlakken in de gevelkozijnen met folie, waardoor bouwvocht wordt opgesloten. Wanneer de trappen en betimmering te lang worden blootgesteld aan vocht, zal het materiaal gaan werken.

Gevolg
Het gevolg hiervan is dat de kans groter wordt op klachten met betrekking op krakende traptreden en/of scheurvorming in de traptreden. Bovenstaande oorzaak valt niet onder de garantieregeling, maar moet worden gezien als bouwschade.

Advies
Ons advies is om de woning goed te ventileren. Wanneer gebruik wordt gemaakt van een droogkanon, gelieve deze niet te plaatsen onder of direct in de buurt van de trap. Als dit namelijk het geval is, dan wordt het vochtpercentage met teveel kracht terug gebracht. Hierdoor wordt de kans op gebreken aan de trap vergroot.

@hoograventraptechniek #advies #traptreden #vochtproblemen #nieuwbouwwoning #trappen #trappenfabriek

www.hoograven.nl