Trap onderhoud

De houten trappen van Hoograven Traptechniek zijn prima te onderhouden. lees meer over het onderhoud van uw trap.

De houten trappen worden door Hoograven Traptechniek gelakt met een speciale trappenlak. Dit zorgt er voor dat, bij normaal gebruik, er jaren niets aan hoeft te worden gedaan. Een heerlijk vooruitzicht!

Voor het dagelijks onderhoud gebruikt u slechts een stofdoek. Wilt u de treden met een vochtige doek reinigen? Maak dan de treden schoon met wat lauw water en een scheutje ammonia. Gebruik echter nooit allesreiniger of afwasmiddel aangezien dit een vettig laagje op het hout achter laat wat vuil aantrekt. Heeft u toch een synthetisch schoonmaakmiddel gebruikt? Dan verwijdert u het vettige laagje met water en een beetje azijn.

 

Gelakte trappen

Naar keuze worden de trappen bij Hoograven traptechniek  1x behandeld met trappenlak of 2x behandeld en tussendoor geschuurd waardoor na montage 1 eindlaag voldoende is voor jarenlang onderhoudsvrij traplopen.

 

Wit behandelde trappen

Standaard worden vuren trappen 1x behandeld met witte grondverf. Deze grondverf is speciaal ontwikkeld voor trappen en kan met alle watergedragen verven afgelakt worden.


KRAKEN VAN EEN HOUTEN TRAP

Hout is een natuurproduct dat onder wisselende temperaturen en vochtgehalten blijft “werken”, vooral tijdens wisselingen van seizoenen (voor- en najaar). Door dit werken van het hout kunnen spanningen ontstaan in uw houten trap, met kraken als mogelijk gevolg. Kraken kan dan ook nooit geheel uitgesloten worden. De beoordelingsrichtlijn BRL 9922, op basis waarvan uw trap KOMO- gecertificeerd is, is daar heel duidelijk in: “Kraken is derhalve niet altijd te voorkomen”. Er bestaan dan ook geen normen of voorschriften met betrekking tot het kraken van houten trappen. Er kan nooit gesproken worden van een kraakvrije trap.

Bijlagen

Hoograven Traptechniek ontwerpt en ontwikkelt kwalitatief hoogwaardige standaard- en exclusieve houten trappen voor ieder interieur en elke wens