Het gebruik van BIM is geen toekomst meer

Hoograven en Draw2design hebben hun krachten gebundeld met BIM traject!

Het gebruik van BIM is geen toekomst meer, maar het moet toegepast worden in concrete opdrachten en is in veel gevallen tegenwoordig een doorslaggevende factor bij het binnenhalen van nieuwe opdrachten. BIM biedt tegenwoordig dé business.

Binnen een bouwproces werken zeer veel verschillende partijen samen om te komen tot het uiteindelijke resultaat. De rollen en verantwoordelijkheden van deze partijen verschuiven regelmatig. Ook de omgeving is continu in beweging.  De grote hoeveelheid partijen en gegevens binnen een project en de dynamiek daarvan maakt, dat de kans op faalkosten groot is.

‘Verschillende partners en disciplines zijn betrokken bij het ontwerp en de realisatie van een gebouw. Van aannemer tot installateur, van CAD-engineer tot architect. Elke partij heeft eigen ICT-systemen, tekeningen, calculaties en planningen, waardoor onderlinge afstemming soms knap lastig kan zijn. Met BIM wisselen alle partners hun gegevens uit binnen hetzelfde informatiemodel. Dit zorgt ervoor dat wij transparant met onze partners en opdrachtgevers kunnen samenwerken.’

Hoograven en Draw
2design hebben hun krachten gebundeld om uw opdracht volledig in BIM te kunnen uitvoeren en bieden het gehele BIM traject voor u aan in 3 verschillende pakketten.

Bekijk de bijlage voor meer informatie.

| archief bekijken