Hoograven Nieuws

Hoograven Combi-trappen

Combi -trappen worden samengesteld met zachthout en hardhouten traponderdelen. Lees meer...

Een kijkje op de bouwplaats

Niet alleen op verzoek van de klant komen wij een service bezoek brengen aan de bouw. Lees meer...

Wereldrecord voor trap

Met 4.444 houten treden de langste trap ter wereld die volledig in hout is gemaakt.

Leuk om te weten: het Flørli Powerstation in Noorwegen heeft met 4.444 houten treden de langste trap ter wereld die volledig in hout is gemaakt.

Halverwege aan de zuidkant van de Lysefjord liggen de huisjes en de waterkrachtcentrale van Flørli, gebouwd in 1920, die het water van het 740 meter hogere bergmeer Ternevatnet omzet in elektriciteit. De huidige centrale is gemoderniseerd en is in de rots gebouwd. Het oude gebouw is aangekocht door de gemeente Forsand en doet nu dienst als café en expositieruimte.

De centrale en het bovengelegen meer zijn verbonden door een lange houten trap langs de waterbuizen. De trap is met 4.444 treden het langste houten exemplaar ter wereld. Voor liefhebbers van traplopen is er een spectaculaire rondtocht te maken via de trap omhoog en terug door het Flørlidal (740 m klimmen, 3-4 uur, gevaarlijk bij regen).

| archief bekijken
Beluister de Hoograven radiospots
Bouw Connect - Hoograven Trappen

Bestekservice Vraag een offerte aan Neem contact op