Nieuwe nationale campagne FSC

Door te kiezen voor FSC-hout strijden we tegen ontbossing en klimaatverandering.


Op FSC Friday, 29 september, start de nieuwe campagne. De boodschap is helder: door te kiezen voor FSC-hout strijden we tegen ontbossing en klimaatverandering.Ook

Nieuwe nationale campagne FSC

Hoograven traptechniek draagt bij aan duurzaam produceren van haar trappen door FSC gecertificeerd hout toe te passen.

De nationale campagne doet een oproep aan alle beleidsmakers, projectontwikkelaars, architecten, aannemers en consumenten van Nederland: Kies voor hout en red daarmee het woud. Hoe meer huizen, bruggen, hekken en meubels van FSC-hout worden gemaakt, hoe meer bossen behouden kunnen worden. FSC Nederland wil met deze campagne bereiken dat de communicatieboodschap ‘kies voor hout, red het woud’ top of mind is tijdens het keuzemoment voor bouwmateriaal en hout de voorkeur krijgt boven minder duurzame materialen zoals kunststoffen of metalen.

Uit onderzoek is gebleken dat zowel professionele inkopers als consumenten vaak denken dat het gebruik van tropisch FSC-hout niet verantwoord is. De nieuwe campagne is gericht op het weerleggen van deze misvatting. FSC Nederland wil juist het gebruik van FSC gecertificeerd tropisch hardhout aanmoedigen. Omdat hout een zeer milieuvriendelijk bouwmateriaal is, maar ook omdat duurzaam beheer van heel kwetsbare bossen wordt gestimuleerd. En daarmee bescherm je ook het leefgebied van veel mensen en dieren.

| archief bekijken